Kenderbarát

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Error
 • Error loading feed data.
Home Hírek Friss
Friss

Maastricht Meghátrál

E-mail

A helyi lakosoknak Maastrichtban többé  nem szükséges regisztrálniuk marihuána fogyasztóként ahhoz, hogy könnyűdrogokat vásároljanak a város coffeeshopjaiból, jelentette be Onno Hoes , a város polgármestere szerdán.

Május 1. óta a kannabisz kávézók a az ország déli részén zárt körű klubokká alakultak annak érdekében, hogy távol tartsák a külföldieket. Csak a helyieknek, akik bizonyítani tudják, hogy a környéken élnek, megengedett, hogy klubtaggá váljanak. A televízió szerint, Hoes azt nyilatkozta, hogy a külföldiek száma, akik könnyűdrogokat próbáltak vásárolni olyan drasztikusan esett, hogy a tagsági kártyákra már nincs szükség.

Hivatalos Regisztáció

Ugyanakkor, nagyon kevés helyi regisztrált, mint kannabisz felhasználó. Változtatásokat kell végrehajtani, ahogy a tagsági rendszer működjön, mivel a helyi lakosok nem szívesen regisztráltak, úgyhogy személyi és egy hivatalos igazolást a tanácstól a lakhelyről elegendő lesz marihuána vásárlásához.

Hoes azt is reméli, hogy ez csökkenteni fogja az utcai kereskedők számát, akik a tilalom bevezetése óta jelentek meg.

A wiet pass (coffee shop tagsági kártya) rendszer bevezetésre vár az ország többi részében,  Amszterdamot is beleértve a jövő év januárjától kezdve, amit Amszterdam polgármestere Eberhard van der Laan és a városi tanács többsége határozottan ellenez.

Amszterdam

Az ifjusági igazságügyi miniszter Fred Teeven mondta a főváros helyi televíziós állomásnak,  AT5-nek kedden, hogy a bérlet bevezetése a fővárosban a városi tanáccsal konzultálva fog megvalósulni.

"A wiet pass bevezetésre kerül amszterdamban de figyelembe veszi a helyi önkormányzatokat," nyilatkozta Teeven.

A coffee shop tulajdonosok üdvözölték a miniszter nyilatkozatát, mondván, azt mutatta, hogy a kormány kezdi megváltoztatni álláspontját.

Választások

Eközben, a wiet pass ellenfelei már kampányolnak a legalizáció visszaforditására a szeptember 12-én tartandó általános választásokon.

Joep Oomen szerint a kannabisz legalizálási mozgalomra jó, ha bármely balos politikai pártra adnak le szavazatokat, és rossz ha bármely jobbos pártra .

Számos párt a marihuána produkció jobb szabályozására hív fel. Bár a kannabisz illegális Hollandiában, a felhasználók birtokolhatnak legfeljebb öt gramm személyes használatra szánt marihuanát vagy négy növényt büntetőeljárás indítása nélkül.

 

 

A legújabb fejezete a holland Cannabis Sagának: Egy új remény

E-mail Print PDF

Miután a jelenlegi miniszterelnök, a Holland Marke Rutte átadta Beatrix királynőnek kormányának lemondását idén áprilisban, az általános választásokat előrehozták ez év szeptemberére.

Rutte vezette be a széles körben kritizált "fű passt", ami már életbe lépett Hollandia három déli tartományában.

Kevesebb mint egy hónappal a választások előtt, úgy tűnik a közvélemény-kutatások alapján, hogy a holland Szocialista Párt (SP), Emile Roemer vezetésével megelőzte Mark Rutte konzervatív Liberális Pártját (VVD).

Az SP kampány program kijelenti, hogy szándékukban áll legalizálni és szabályozni a kannabisz ipart, azzal az indoklással, hogy több érdem van a megelőzésében, oktatásában és a lakosság tájékoztatásában az alkohol- és a kábítószer-használatról, mint a tiltásban.

Csak néhány az ígéreteik közül a holland szavazóknak:

13. Jobb, hatákonyabb információk az alkohol- és kábítószer-használatról a fiataloknak és szüleiknek.

14. Legalizálás és szabályozás a könnyűdrogok termesztésével és értékesítésével kapcsolatban a holland piac számára, a kellemetlenségek és a bűnözés csökkentésére . Minőségellenőrzés és oktatás javítása. Nem kell a "fű pass ". Értékesítése és termelése kemény drogok továbbra is törvénytelen maradna.

16. Nagyobb figyelmet kell fordditani az alkohol-és kábítószer-használat következményeire a fiatalokra és szüleikre. Klinikák utógondozáshoz az alkohol mérgezéssel kórházba jutott fiatalok számára.

 

A különbség a két párt között, és minden egyéb ellenfelük között egyre nő, és az előrejelzések szerint a verseny a marihuána legalizálásról a két végletet képviselő párt között fog eldőlni.

Kevesebb, mint egy hónap múlva a kannabisz jövője Hollandiában meg lesz határozva!

 

 

Cannabis Cup 2010 Fényképes Összefoglaló

E-mail Print PDF

Cannabis Cup 2010 Pixolar PhotographyEllátogattunk a 23-ik Cannabis Cup-ra, amely Hálaadás hetében, november 21-től 25-ig került megrendezésre Amsterdam coffeeshopjaiban. A díjátadó gálán, amelynek idén is a Melkweg adott otthont, az év szabadság harcosa díjat (Freedom Fighter Of The Year) Dale Gieringer (NORML) vehette át, a 2010-es kupa abszolút győztese pedig Barney's lett. A füst-mámoros rendezvényen fellépett többek között Kid Cudi, Curren$y, Devin the Dude, GrandWizzard Theodore, Superdude, DJ Babu, Busy Bee Starski és Del the Funky Homosapien.

Read more...
 

Igennel A 19-es Törvényjavaslatra!

E-mail Print PDF

A 19-es Törvényjavaslat, más néven a 2010-es Kannabisz Szabályozás, Ellenőrzés és Adó törvény, Kalifornia államban november 2-án kerül megszavazásra. Ez a törvény legálissá tenne különféle marihuánával kapcsolatos tevékenységeket, lehetővé teszi ezen tevékenységek helyi önkormányzatok általi szabályozását, engedélyt ad a helyi önkormányzatoknak a marihuánával kapcsolatos adók és illetékek beszedésére, és engedélyez különféle büntető-és polgárjogi szankciókat.

Az indítvány novemberi megszavazásáról 2010 márciusában döntöttek, elfogadásához a szavazatok egyszerű többsége szükséges. A kezdeményezés hivatalos érdekképviseleti csoportja a "Yes on 19".

Read more...
 

Globális Marihuána Menet Budapesten És Világszerte

E-mail Print PDF

2010 Május 10 - A Globális Marihuána Menet (Global Marijuana March) egy évente világszerte megrendezésre kerülő, cannabis vonatkozású megmozdulás. Idén 183 város vett részt a menetben, amelynek az a célja, hogy világszerte tiltakozzon a kannabisz-fogyasztók kriminalizálása ellen és felhívja a figyelmet a legalizáció előnyeire.

A rendezvény helyszínéül a Kendermag Egyesület Budapesten idén is a Margitszigetet jelölte meg, ahol a látogatók egy kellemes, zenés, békés hangulatú vasárnap délutánt tölthettek el a marihuána liberalizáció jegyében.

Read more...
 

Mit jelent a 420?

E-mail Print PDF

A 420 eredetéről különféle elméletek keringenek. Egyesek szerint a 420 egy rendőrségi kód, amelyet marihuána használat leleplezésének bejelentésekor alkalmaznak. Egy másik történet szerint a 70-es években egy csapat fiatal (waldo-k) délután 4:20-ra időzítette a hivatalos találkozóját, hogy iskola után marihuánát fogyasszanak. Függetlenül a történet eredetiségétől, a délután 4:20 tökéletes időpontnak tűnik a napi első slukkhoz, persze ez egyénenként változó.

Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 2

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Kenderbarát Megosztása

feed-image Kenderbarát

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna