Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Hírek Friss Igennel A 19-es Törvényjavaslatra!

Igennel A 19-es Törvényjavaslatra!

E-mail Print PDF
Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

A 19-es Törvényjavaslat, más néven a 2010-es Kannabisz Szabályozás, Ellenőrzés és Adó törvény, Kalifornia államban november 2-án kerül megszavazásra. Ez a törvény legálissá tenne különféle marihuánával kapcsolatos tevékenységeket, lehetővé teszi ezen tevékenységek helyi önkormányzatok általi szabályozását, engedélyt ad a helyi önkormányzatoknak a marihuánával kapcsolatos adók és illetékek beszedésére, és engedélyez különféle büntető-és polgárjogi szankciókat.

Az indítvány novemberi megszavazásáról 2010 márciusában döntöttek, elfogadásához a szavazatok egyszerű többsége szükséges. A kezdeményezés hivatalos érdekképviseleti csoportja a "Yes on 19".

A marihuána legalizálás egyre növekvő igényének eleget téve Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger 2009 májusában így nyilatkozott: Azt hiszem, itt az ideje a kérdés megvitatásának. És azt hiszem, hogy alaposan tanulmányoznunk kell, hogy mit tesznek más országok, amelyek legalizálták a marihuánát és egyéb drogokat, ennek milyen hatása volt, valamint azt, hogy boldogok-e a döntéssel.

Kalifornia a marihuána használat legalizálását támogató csoportok bázisa, és a marihuánával kapcsolatos bűncselekmények melegágya (2008-ban 78500 letartóztatás történt).
A javaslat elfogadását követően a szövetségi törvényben a marihuána eladás az Ellenőrzött anyagokról szóló rendelet alapján továbbra is illegális marad.

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna