Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Hírek Friss Mit jelent a 420?

Mit jelent a 420?

E-mail Print PDF
Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

A 420 eredetéről különféle elméletek keringenek. Egyesek szerint a 420 egy rendőrségi kód, amelyet marihuána használat leleplezésének bejelentésekor alkalmaznak. Egy másik történet szerint a 70-es években egy csapat fiatal (waldo-k) délután 4:20-ra időzítette a hivatalos találkozóját, hogy iskola után marihuánát fogyasszanak. Függetlenül a történet eredetiségétől, a délután 4:20 tökéletes időpontnak tűnik a napi első slukkhoz, persze ez egyénenként változó.

A 420 egy 21. századi, füves körökben használt egyezményes jel, és a dátum ( április 20.) még egyfajta marihuána-évfordulóként is emlegetett. Ezen a napon a kenderbarátok elvetik az utolsó kannabisz magokat, mielőtt a nyár beköszönt.

A 420 kifejezés a 70-es évektől fontos szerepet játszik a kannabisz kultúrában, jelentése főként a marihuána fogyasztók számára ismeretes, nem tárják nyilvánosság elé. Mivel sokan nem ismerik a szimbólumot előfordul, hogy nem fogyasztók is viselnek 420 feliratú pólót, baseball sapkát.

Ha egy ismert filmbe diszkréten becsempészik a 420-as kódot, a marihuána fogyasztóknak ez biztosan feltűnik. A Ponyvaregényről az a hír járja, hogy a jelenetekben látszódó összes óra 4:20-at mutat. A szimbólumot ismerő kannabisz használóknak ez azonnal szemet szúrt, a legtöbb ember azonban ügyet sem vetett rá.

A füvet szívók egy része a 420-at titkos kódként használja, amelynek segítségével a szülők, tanárok előtt is nyíltan beszélhet a marihuánáról.

A 420 a kannabisz és kultúrája, valamint a kenderbarátok szent szimbóluma közel 30 éve. Jelenleg április 20-a nemzetközi marihuána eseménynek számít, a délután 4:20 pedig az egész világon elterjedt „hivatalos füstölő-idő”.

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna