Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Hírek Kenderbarátok Marc Emery Kanadai Marihuána Aktivista

Marc Emery Kanadai Marihuána Aktivista

E-mail Print PDF
Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

Marc Emery (született 1958 február 13.) , közismert kanadai üzletember, marihuána aktivista és a BC Marijuana Party vezetője, korábban cannabis magok árusítójaként ismert. Az Egyesült Államok hivatalos álláspontja szerint Emery egy drog nepper az országon belüli es kívüli magterjesztési törekvései miatt. 2009 végén a „fűherceg” aláírt egy 5 éves börtönbüntetésről szóló megegyezést, amit az Egyesült Állmokban kell letöltenie.

„Kényszer hatására kellett elfogadnom egy 5 éves ítéletről szóló megállapodást. Ha az amerikai bíróság elé kerülök, minimum 30 évtől életfogytig tartó büntetést kaptam volna. Egyáltalán nem kellene börtönbe mennem azért, mert magokat adtam el felnőtt embereknek az ő beleegyezésükkel, de öt év kedvezőbb, mint az életfogytiglan.”

 

 

Emery a Cannabis Culture Magazin kiadója, alapító tagja az ontario-i Szabadság Pártnak, Kanadai Marijuana csoportnak és a BC Marijuana Party-nak, továbbá az Iboga Terapia háznak és a Pot (fű) TV-nek a megalkotója. Jelöltként futott az 1996-os, 2002-es és a 2008-as Vancouver-i polgármesteri hivatalért.

1995-ben elindította a Mark Emery Direct Marijuana Seeds vállalkozást és termesztés céljából cannabis magokat árusított egészen 2005 július 29-ig, amikor is a Vancouveri rendőrség razziát tartott, majd bezáratta a boltot az amerikai Drog Rendészeti Hivatal (DEA) kérésére.

Ez a razzia eredményezte a mostanában tervezett USA-ba történő kiadatását, hogy ott megkezdje az 5 éves börtönbüntetése letöltését. 2009 szeptember 28-án Emery-t a hatóság őrizetbe vette és az Észak Fraser Büntetési Központban fogva tartotta, ahonnan november 18-án óvadék fejében szabadon engedték, amíg a Kanadai Igazságügyi Miniszter, Rob Nicholson alá nem írja a kiadatását.

Ha tudni szeretnéd hogyan támogathatod Marc Emery-t, kattints ide!

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna