Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Hírek Belföldi kender-hírek Szigorodó Holland Drog-szabályok

Szigorodó Holland Drog-szabályok

E-mail Print PDF
Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

2011 Június 7 - A holland kormány megerősítette, hogy várhatóan ősztől bevezetik a "marihuánaigazolványt", amivel zártkörűvé válnak a gyengébb kábítószereket legálisan árusító kávéházak.

A kormány már huzamosabb ideje tervezi, hogy a drogárusítás engedélyével rendelkező kávéházakat zárt klubokká alakítják, amelyek tagjai egy évre kapnak igazolványt. A hágai elképzelés szerint csak holland állampolgárok válthatják ki az igazolványt, de - mint az NRC Handelsblad holland újság honlapja beszámolt róla - ezzel a kormány megvárja az Államtanács állásfoglalását.

Mark Rutte miniszterelnök a pénteki kormányülést követő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hadat üzennek a drogtermesztéssel összefüggő szervezett bűnözésnek.

"2014 végére a bűnszövetkezetek 40 százalékát föl kell göngyölíteni" - mondta Rutte, aki beszélt arról is, hogy előbb Dél-Hollandiában vezetik be a rendszert, amelyet később terjesztenek ki Amszterdamra is.

Ivo Opstelten belbiztonsági és igazságügyi miniszter elmondta, hogy a kávéházaknak legfeljebb 1000-1500 tagjuk lehet.

A kormány úgy véli, ha külföldiek is kiválthatják az igazolványt, akkor a kávézóknak dönteniük kell, hogy az alkalmi drogturistáknak vagy a hazai törzsközönségnek adnak-e igazolványt, amivel automatikusan kiszorulnak a külföldiek.

Sok település önkormányzata ellenzi a marihuánaigazolványt. Attól tartanak, hogy ezzel nem szabadulnak meg a főként német és francia drogturistáktól, akik már most is temérdek problémát jelentenek a határ menti településeknek, de a jövőben majd az illegális kereskedelmet erősítik.

Forrás: naplo-online

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna