Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Ipari Felhasználás
Ipari Felhasználás

Tippek kender ruhák kezelésére

Mindig nézze meg az kezelési utasításokat a címkén. Kövesse a felsorolt utasításokat.


Ha az anyag festett, tesztelje először, hogy a festék nem engedi-e a színét. Fordítsa ki mosás előtt.


Tegye kender ruháját a mosógépbe akímélő programra. Használjon enyhe mosószereket. Ne feledje, hogy valószínűleg nincs szüksége annyi mosószerre mint amennyit általában használ más szöveteknél, mert a kender könnyebben tisztul. Ne használjon fehérítőt vagy optikai mosószert  színélénkítő mosószereket, mivel azok károsíthatják a szövetet.


Szárítsuk egy ruhaszárító kötélen vagy állványon, ha  szárítót szeretné használni, állítsa a legalacsonyabb hőfokra (kender szövet jellemzően gyorsan szárad). Vegye ki a szárítóból amint a ruhadarabok megszáradtak. Rendszerint nem ajánlott a kender ágyneműt a szárítóval szárítani, de be lehet rakni őket  egy rövid időre, majd kivenni amikor már csak enyhén nedvesek és kiteregetni őket, amíg teljesen megszáradnak.


Ha szükséges vasalni a ruhadarabokat, vasalja őket a legalacsonyabb fokozaton. Vasalja őket kifordítva, így megvédheti őket a megperzselődéstől.


Kender ruházat ugyanúgy lehet tárolni, mint a többi ruhát, és természetesen molyálló. Ne tárolja cédrussal bélelt ládákban, fűtés közelében vagy ott, ahol rossz a levegő keringése, mert ez elszinezi  a szövetet. (Ha a szövet elszíneződött, akkor mossa ki, majd hagyja megszáradni a napon, mert az kifehéríti.)

 

Miért Hordjunk Kendert?

"Kender erős, tiszta fonalat ad, olyan szerkezettel, ami a ruhát hűvössé teszi nyáron, meleggé és kényelmessé télen." - Georgio Armani

"Úgy vélem, hogy a kender lesz a jövő anyaga, mind a lakberendezés, mind a divat területén." - Calvin Klein

 

A kender az egyik legerősebb létező természetes rost, és igen nagy a szakítószilárdsága
Kender megpuhul használattal de mégis nagyon tartós anyag.
Kender szövetet könnyű festeni és a színét hosszú időn át megőrzi.
Kender ruhadarabok "lélegeznek", a rostok porózus jellegének köszönhetően, ezért van az, hogy a kender szövet hűvösebb marad meleg időben, miközben hidegben úgy tárolja a hőt, hogy visszatartja a test által femelegített levegőt, amely megreked a szálak közt.
Kender ruházat természetesen blokkolja akár 95%-át is a nap káros UV sugarainak, miközben 5-ször olyan erős, mint a pamut és ez, párosulva erős gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal, teszi a szövetet természetes választássá kórházaknak és sebészeti alkalmazásokhozKender jól ellenálló penésznek és tűznek is.

 

 

 

Étkezési Kendermag

A Kendermag az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak (EFAS) egyik leggazdagabb és kiegyensúlyozottabb forrása, a kendermagból sajtolt olaj 80%-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat. Az EFAS csökkenti a csontritkulás, a szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, ízületi gyulladás, pikkelysömör és a depresszió kialakulásának veszélyét.

A kendermag tartalmaz továbbá esszenciális aminosavakat, B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, káliumot és E-vitamint, amelyek segítik az emésztést és erősítik az immunrendszert.

Read more...
 

Kozmetikai Cégek Fókuszpontjában A Kender

Egyre több gyártó hasznosítja a kenderolajat, hogy ezzel az új, innovatív alkotórésszel dobja fel a természetes és organikus termékekkel elárasztott kozmetikai piacot. A vásárlók újabban a természetes alapanyagokból készült, környezetbarát termékeket részesítik előnyben, ezzel a gyártókat a termékválasztékuk folyamatos fejlesztésére ösztönzik.

A kenderből sajtolt olaj már régóta használatos krémekben, különféle kozmetikumokban és izzadtsággátlókban annak hidratáló tulajdonsága miatt, az elmúlt néhány évben azonban a kender alapanyagú termékek száma világszerte jelentősen megnőtt.

Read more...
 


Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Kenderbarát Megosztása

feed-image Kenderbarát

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna