Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Kender Fajták Cannabis Sativa

Cannabis Sativa

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

A Cannabis Sativa Ázsiából, Amerikából, és Afrikából származtatható, trópusi éghajlatot kedvelő típus. Földrajzi helytől függően megjelenése különféle lehet, de fő tulajdonságai állandóak:


Magasra (akár 5 m-esre) növő, nyúlánk, ágai egymástól viszonylag messzire helyezkednek el
Levelének ujjai keskenyek (6-12 ujj), többnyire világos zöld színű
Hosszú beérési idejű
THC-t nagyobb arányban tartalmaz, mint CBD-d (15%-20% THC tartalom), ezért hatása inkább „agytekerős”, „flesselős”, nevettetős

Magas, nyúlánk termete, hosszú beérési ideje miatt a 100%-ban sativa fajták nem kedveltek benti, de annál inkább elterjedtek a kinti termesztők körében.

Nyúlánk, szellős alkata miatt csak kis felületen tudja befogni egy beltéri lámpa egy pontból érkező sugarait, ezért nem képes hatékonyan felhasználni azt.

Mivel hamarabb eléri az „ivarérett” kort, hamarabb ki lehet virágoztatni mint egy indicát, és beérési ideje hiába hosszabb (9-13 hét) mint egy indicáé, a szüretelésük időpontja megegyezhet, hiszen annak több időt kellett vegetatív szakaszban töltenie, mire elérte azt az „ivarérett” kort, amikor már virágba borítható.

A virágzás beindításától kezdve 2-3-szor akkorára nőhet mint eredeti, vegetatív szakaszbeli mérete.

Az indicák fotelba szegező, testi, elnehezítő, vagy altató hatásával szembena sativa agyi, nevettetős, kreatív gondolkodásra serkentő hatású.

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna