Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Kender História A 19. századi kendertilalom a 30-as évek végéig

A 19. századi kendertilalom a 30-as évek végéig

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

1912 : Első javaslat, hogy a kendert nemzetközileg tiltsák ki, az első Ópium Konferencián. 
1915 : Utah állam, majd Kalifornia és Texas törvényen kívül helyezte a kendert. A kokain pedig ki lett tiltva a USA-ból.
1916 : USDA Bulletin 404 új programot hívott a kender kiterjesztésére, hogy helyettesítse a fát az iparban.
1919 : Texas törvényen kívül helyezte a kendert. Az alkoholt betiltották az egész USA-ban. A legtöbb államban legális maradt a kender.
1920 : DuPont megpróbálkozott a petrolkémiával. Bandaháború borította az alkohol ipart, az emberölések száma drámaian megemelkedett-
1923 : Dél-Afrika-i delegáció a Nemzetek Szövetségében nemzetközi irányítást kért a kenderre, arra hivatkozva, hogy a bányászok kevésbé aktívak. Anglia kutatásokat követel a témában.
1923 : Louisiana, Nevada, Oregon és Washington törvényen kívül helyezte a cannabist.
1924 : A Második Nemzetközi Ópiát konferencián az egyiptomi delegáció a hasis fogyasztással társított komoly problémákra hivatkozott és azonnali nemzetközi beavatkozást kért. A Helyettes Bizottság meghallgatta Egyiptomot és Törökországot. Narkotikumnak kiáltották ki a Cannabis-t. Cannabis Ruderalis-t elnevezte Lamarck.
1927 : New York törvényen kívül helyezte a cannabis-t.
1928 : UK Dangerous Drugs Act (Szeptember 28) 1925 törvénybe lépett és illegálissá tette a kendert.
1929 : A Panama csatorna területi jelentés szerint nincs bizonyíték arra, hogy a kender fogyasztás magatartásforma vagy káros, ami megkövetelné, hogy tegyenek valamit a kender fogyasztás vagy árusítás ellen .
1929 : A Dél-Nyugati államok illegálissá tették a kendert, hogy a mexikói bevándorlókat elűzzék.

1930: Henry Ford egy kalapács segítségével bizonyítja a kenderből készült karosszériája szívósságát
1930 : Henry Ford autót készített, ami préselt kender rostokból és kenderből készüt etanollal ment kender festékkel festve. Új gépeket találtak fel a kender megtörésére, és átalakítására papírrá vagy műanyaggá stb. 1200 hasis bár New York-ban. A rasszisták féltek attól, hogy a mexikóiak, ázsiaiak és afro-amerikaiakon eluralkodik a kender vágy, hogy kitiltották náluk.
1930 : Új gépiesített betakarítási eljárást találtak fel.
1930 : Louis Armstrong-ot letartóztatták Los Angeles-ben cannabis birtoklásért.
1931 : Központi Irodája a Narkotikumoknak megalakult Anslinger fejével. Mostanáig 29 amerikai államban van tiltva a nem receptes kender.
1934 : Anslinger a "vöröshajú niggereket" elnevezést használja az FBI hivatalos köreiben.
1936 : A Dél-Nyugati államok az FBI-t hívják kitiltani a kendert.
1937 : Marijuana adó törvény megakadályozza a kender termesztést. A törvény a gépfegyver törvényen alapult, ami illegálissá teszi kormányzati engedély nélkül -persze nincs engedély se. Elfogadtatva ezt a stratégiáját a marijuana-nak, Anslinger alkalmassá tette határozottan megtiltsa a kendert, a jogokba ütközés nélkül.
1937 : DuPont szabadalmakat nyújtott be mint a nejlont, műanyagot és egy új fehérítéses eljárást a papírhoz. Anslinger bebizonyította a kongresszusnak, hogy a Marijuana a legdurvább erőszakokozó drog amit ismer az ember. Az ellenzést az Amerikai Orvosi Szövetség igazolta. a kender szállítási adó (Április 14) bemutatta az amerikai bizottságoknak. Decemberben megtiltották az ipari is gyógyászati felhasználását és a legmagasabb helyre tették ahová egy narkotikum kerülhet. A megszegés 200 dollárt bírságot vonz tisztán, madáreleség, kötél és kötélzet adótól mentes.
1937 : DuPont szabadalmaztatta a műanyagot, kihasználta a lehetőséget amit a kender tiltása adott.
1939 : LaGuardia jelentés megkezdődött.

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna