Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Kender História Drogháború és hippimozgalom, 60-as, 70-es évek

Drogháború és hippimozgalom, 60-as, 70-es évek

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

1961 : UN Treaty 406 Egyszerű Szabály Narkotikus drogokra megkísérli illegálissá tenni a használatát, termesztését és kiirtani a füstölését 30 éven belül. Az USA képviselője Anslinger. 
1962 : Kennedy elnök elbocsátja Anslinger-t. Kennedy Cannabis-t használ fájdalomcsillapítóként.
1963 : Kennedy-t meggyilkolják.
1964 : Thelin testvérek megnyitják az első amerikai 'Head Shop'-ot.
1964 : THC , tetrahydracannabinol, első felfedezése.
1966 : Donovan az első angol hírességgé válik, ahogy lebukik.
1967 : SOMA Times Petíció Angliában sürgeti a legalizációt. A Beatles megénekli 3000 ember tart "smoke-in"-t a Hyde parkban. Letartóztatják és börtönre ítélik Keith Richards-t és Mick Jagger a Rollingstones-ból. Ez sarkalja a Times vezércikkét "Who breaks a butterfly on a wheel?". Az ítéletet semmisnek nyilvánítják. Angliában 2393 személyt tartóztatnak le kender szabálysértésért. Az USA-ban kb. 3000 joint-ot címeznek és küldenek véletlenszerűen Abbie Hoffman és a Yippies által.
1968 : John Lennon-t letartóztatják Cannabis birtoklásért.
1968 : November 1. : Angol Wooton Kormányzat javasolja, hogy a kender birtoklás ne legyen büntett. "Felülvizsgálva minden rendelkezésünkre álló alapot, ebből következtetve egyezségben találjuk magunkat az India kormányzat által a Indiai Kender Drog Bizottsággal (1893-94) és New York polgármesterének rendeletével (1944 - LaGuardia), hogy a hosszútávú megállapodás a kenderről a mérsékelt dózis, ami nem okoz károsodást."
1968 : Kampány, hogy távol megállítsák a Vietnámban harcoló amerikai katonák kenderfogyasztását - heroinra váltanak.
1969 : James Callaghan, Angol Munkaügyi miniszter, elutasítja a Wootton ajánlatot.
1969 : George Harrison-t letartóztatják kender miatt.
1970 : Társadalmi használata a Kendernek széleskörű elfogadást szerez az illegalitás ellenére; dekriminalizációs politika söpör végig Anglián és az USA-án.
1970 : LeDain jelentése (Kanada)javasolja, hogy komoly figyelmet fordítsanak a személyes birtoklására. Úgy találja, hogy a kender növeli az önbizalmat, kreatívabbá tesz és tudatosságot ad, megkönnyíti a koncentrálást és az önmagunk elfogadását, csökkenti a feszültséget, rosszindulatot, agressziót és lehet lelki- , de nem testi függősséget alakít ki. A jelentés javasolja a birtoklási törvény visszavonását.
1970 : R. Keith Stroup szervezetet alapít: NORML "National Organisation for Reform of Marijuana Laws" -Nemzeti Szervezet a Marijuana Törvények Reformjáért UDSA-n
1970 : Az USA Marihuana szállítási adóját alkotmányba ütközőnek kiáltják ki.
1971 : Angol MDA "B" csoportú drognak osztályozza a Kendert egyöntetűen. Ez tiltja az orvosi felhasználását, figyelmenkívül hagyva a Wootton jelentést.
1971 : Egyesül Nemzeti konferencia a Pszichotróp Anyagokról.
1972 : Amerikai Richard Nixon kijelenti: "Újra legalizálni fogom a marihuanát".
1972 : Baan Bizottság jelentést ad a holland Egészségügyi miniszternek, és javasolja, hogy egy negyed kiló kendert illene csak vétségként értelmezni.
1973 : Oregon fontolóra veszi a legalizációt.
1973 : Amerikai Shafer Konferencia (Nixon nevezte ki), kijelenti hogy a személyes használata a kendernek legális, amennyiben az alkalmi fogyasztás kis adagú, és nem- vagy csak jelentéktelen mennyiségű.
1973 : Amerikai Pszichotróp Anyagok Kongresszusa: A Cannabis narkotikum.
1974 : Amerikai szenátori jelentés a Marihuana-hasis járványról és tekintettel az amerikai biztonságra, a kenderfogyasztás agykárosodást okoz, és indoka a genetikai és nemzési képtelenség.
1975 : Amerikai orvosok százai kérik a kender vizsgálatát.
1975 : Alaszka legalizálja a kendert saját fogyasztásra. Ennek felső határa egy uncia.
1975 : 3 év kampányolás után, hogy eltöröljék a büntetési törvényeket a drogfogyasztásról, Pannella kierőszakolta hogy letartóztassa a rendőrség, mert nyilvánosan használt jointot.
1975 : Jamaicai tanulmányok rámutattak a kiváló egészségnek örvendő kenderfogyasztókra. "Nincs jele pszichikai, érzékelési és észlelési teljesítmény gyengülésének, absztrakt képességi tesztben, észlelési típusúakban, és memória tesztekben."

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna