Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Orvosi Célú Felhasználás Mi az az orvosi marihuána?

Mi az az orvosi marihuána?

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

kannabisz tinktúraOrvosi cannabis a gyógynövény azon részeire utal amilyek az orvos által ajánlott gyógyszer vagy gyógynövény terápia formájában vagy szintetikus kannabinoidok speciális formájában, mint THC, használnak gyógyászati célokra. A Kannabisz növény orvosi felhasználásának hosszú története van az orvostudományban, a legrégebbi történelmi bizonyítékot erre  Kr. e. 2737-ből találták, bár egyes becslések szerint 12000 ezer éve alkalmazzák már. Kannabisz egyike a 50 "alapvető" gyógynövények a hagyományos kínai orvoslásban, és széles körben alkalmazták sokféle tünet enyhítésére.

 

Felhasználási területek

1997 februárjában , az amerikai National Institutes of Health (NIH) kiadott egy jelentést, amely részletezi a lehetséges gyógyászati felhasználásait a marihuánának és a legtermelékenyebb kutatási utakat. A jelentés kiemelt öt területét az orvosi ellátásnak, amelyekről úgy érezte, hogy úgy érezte, a legmegfelelőbbek.

 

1. Ösztönzi az étvágyat és enyhíti a cachexiát (a szervezet általános és életveszélyes legyengülése tumoros és egyéb súlyos betegségek esetén).

 

2. Csökkenti a kemoterápiával járó hányingert és hányást.

 

3. Csökkenti szemnyomást.

 

4. Fájdalomcsillapító.

 

5. Neurológiai és mozgási rendellenességek esetén is hatékony.

 

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna