Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Orvosi Célú Felhasználás Étvágygerjesztés A Cachexia Enyhítésére

Étvágygerjesztés A Cachexia Enyhítésére

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

Kimutatták a marihuánáról, hogy elszívása után növeli az étvágyat és a táplálékfelvételt. Felmérések az 1970-es években azt mutatták, hogy a marihuána használók 93 százaléka jelentette, hogy jobban élvezi az ételt és nagyobb mennyiséget vett magához (Tart 1970). Foltin és munkatársai (1988) növekedésről számolt be a táplálékbevitelben  marihuána versus placebo elszívása után. Ez az információ különösen a HIV-fertőzött betegek esetében hosznos, akik ki vannak téve mindenféle másodlagos fertőzések veszélyeinek, amik  felszívódási zavart és a csökkent kalóriabevitelt okoznak. Ezek a kockázati tényezők vezethetnek az étvágy drasztikus csökkenéséhez, súlyveszteséghez és cachexiához. Kotler és munktársai (1989) növekedést mutattak ki a HIV-fertőzött betegek halálozási arányában ha a testömeg 20 vagy több százalékkal az ideális testsúly alatt van.
A marihuánáról bebizonyosodott, hogy növeli az étvágyat és a súlygyarapodást a HIV-fertőzött betegeknél. VonRoenn munkatársai (1994) demonstrálták a súlynövekedés hatékonyságát,  dronabinol, egy szintetikus THC, és megestrol-acetát, egy étvágystimuláns beadása után. Beal és munkatársai (1995) az étvágy jelentős növekedést mutatták ki a dronabinol használata után. Egy felmérés kimutatta, hogy a legtöbb orvos használja megestrol-acetátot első vonalbeli gyógyszerként és dronabinolt egy másodvonalbeli gyógyszerként. Abrams és mtsai. (2003) arra a következtetésre jutottak egy random, placebo-kontrollált klinikai vizsgálat során, hogy az elszívott vagy orálisan beadott kannabinoidok  nem veszélyesek  a HIV-fertőzött személyekre a HIV RNS szint tekintetében a rövid távú távú kezelés (21 napos) esetében.

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna