Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Orvosi Célú Felhasználás Émelygés és hányás enyhítése

Émelygés és hányás enyhítése

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

Kétfajta receptor teszi lehetővé a szervezetünkben, hogy hasznosítsuk a marihuána gyógyászati hatásait, a CB1 receptorok, amelyek az agy, gerincvelő és annak perifériáján talalhatók és a CB2 receptorok, amelyek viszont az immunszövetekben vannak. Amikor marihuánával kerülünk kapcsoltaba, a testünk olyan molekulákat (ún. endocannabinoidokat) állít elő amik kölcsönhatásba kerülnek a CB1 és CB2 receptorokkal és ez okozza az euforikus állapotot és segít letompítani érzékeinket különféle tünetekre.

Talán a gyógyászati marihuánát leggyakrabban az émelygés csökkentésére alkalmazzák. Az amerikai National Cancer Institut által megvizsgált és az FDA  (Food and Drug Administation) által jóváhagyott két kannabisz alapú gyógyszer, dronabinol és nabilon, segített enyhíteni a kemoterápia által okozott émelygést és hányást a rákos betegeknél. A National Cancer Institution adataii szerint az orálisan a szervezetbe jutatott gyógyszer működött épp olyan jól, vagy jobban, mint néhány gyengébb az FDA által jóváhagyott hagyományos szerek.

 

 

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna