Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Orvosi Célú Felhasználás Egy tanulmány szerint a marihuána egyik vegyülete megállíthatja a mellrák terjedését

Egy tanulmány szerint a marihuána egyik vegyülete megállíthatja a mellrák terjedését

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

A kannabiszban található vegyület  megállíthatja a mellrák terjedését a szervezetben, állítja   a California Pacific Medical Center Research Institute-ban dolgozó tudósok csoportja. A  CBD-nek hívott vegyület, amely megtalálható a Cannabis sativában, lehet egy nem-toxikus alternatívája a kemoterápiának.
"Pillanatnyilag elég korlátozott lehetőségekállnak rendelkzésre a rák agresszív formáinak  a kezelésére" mondta a vezető kutató, Dr. Sean D. McAllister, a CPMCRI rákkutatója  egy sajtóközleményben. "Kezelések, mint a kemoterápia, hatékonyak lehetnek, de ezek rendkívül toxikusak és nehézek a betegek számára. Ez a vegyület reményt ad egy nem toxikus terápiára és hogy el lehetne érni, ugyanazt az eredményt  a fájdalmas mellékhatások nélkül is."
Összehasonlítva egy másik  izolált összetevőjével a marihuánának, a  THC-val,  melyet szintén használnak orvosi kezelésekre,  a CBD -nek nincsenek pszichoaktív tulajdonságai, így használata nem sért semmilyen állami vagy szövetségi törvények. A kutatók azonban hangsúlyozták, hogy nem ajánlják, hogy a mellrákos betegek marihuánát szívjanak. Azt mondják, hogy nagyon valószínűtlen, hogy a növény elszívásával hatékony koncentrációban lehetne a CBD-t a szervezetbe juttatni.

A tanulmány megjelent a Molecular Cancer Therapeutics folyóiratban.

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna