Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Orvosi Célú Felhasználás Fájdalomcsillapító hatás

Fájdalomcsillapító hatás

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

Már régóta él az a meggyőződés, hogy a kannabisz enyhülést nyújt azoknak, akik  krónikus fájdalmakkal küzdenek. A neuropátiás fájdalmakban szenvedők - amelyek általában alkoholizmus, amputáció, gerinc műtét, HIV vagy MS által okozottak - gyakran fordulnak gyógyászati ​​kannabiszhoz panaszaik  megkönnyítésére.

Egy 2010-es, a Canadian Medical Association Journal által végzett tanulmány huszonegy 45 éves átlagéletkorú férfit és nőt tesztelt. Négy különböző erősségű a kannabiszt használtak a tesztelésre. Az  egyik a 9,4% THC-t, a másik  2,5% THC-t, a többi 6% THC-t tartalmazott és egy placebot is közéjük kevertek. A  két hónap folyamán,minden egyes vizsgálati alany elszívott egy véletlenszerűen kiválasztott  fajtát, a  vizsgálati alanynak persze nem volt tudomása az erősségről. Naponta háromszor, öt napon keresztül kellett magukhoz venniük. Az öt napos időszak után a vizsgálatban résztvevőknek be kellett számolniuk a fájdalomszintjükről. A legmagasabb dózisú THC (9,4%) tartalmúról, bizonyosodott be, hogy a  legjobban csökkenti a fájdalom szintjét, átlagosan  6,1-ről 5,4-es szintre. Bár a tanulmány azt is megemlíti, hogy a legtöbb az  utcán értékesített fajta 10%, illetve 15%-os THC szinttel is rendelkezik és ezért még hatékonyabb  fájdalmatcsillapító is lehet. (forrás: Doheny, Kathleen)

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna