Kenderbarát

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.
Home Orvosi Célú Felhasználás A glaukóma kezelése kannabisszal

A glaukóma kezelése kannabisszal

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

Az emberi szemgolyó folyadékkal telt amely nyomást fejt ki, hogy fenntartsa a szemgolyó szferikus nyomását. Glaucoma olyan állapot, amikor a csatornák, amelyeken keresztül ez a folyadék áramlik, fokozatosan blokkoltak és a szemnyomás (IOP) fokozatosan emelkedik, ami egyre nagyobb károkat okoz a látóidegnek és a látás fokozatosan romlik. Glaukóma a második leggyakoribb oka a vakságnak, és érinti a 1,5%-át az 50 év felülieknek és az 5%-át a 70 év felettieknek.
Sztenderd kezelések kellemetlen vagy veszélyes mellékhatásokkal járhatnak és kevés hatásuk van az intraocularis nyomásra a glaukóma végstádiumában. Cannabis azonban drámaian csökkenti a szemen belüli nyomást, a súlyos mellékhatások nélkül. A  betegek, akik úgy találják, hogy normál gyógyszerek nem segítenek a tüneteiken, jelentették, hogy a  kannabisz elszívása gyorsan helyreállítja a látásukat. Sok a hosszú ideje glaukómás beteg sikeresen megőrizte a látását a kannabisz használatának köszönhetően 20 vagy 25 éven keresztül, és sikerült elkerülniük a fokozatos, fájdalmas látásromlást, ami végül elkerülhetetlenül vaksághoz vezet.
Azonban az idősebb generációk, akik a leginkább veszélyeztetettek a glaukómára, nem  értékelik az eufórikus mellékhatásait az elfogyasztott kannabisznak. Szintén sokan aggódnak közülük, hogy káros mellékhatásai lehetnek a szív-és érrendszerre. Ezek a hátrányok különösen jelentősek, ha figyelembe vesszük, hogy a betegeknek körülbelül 4 óránként kell magukhoz venniük egy adag kannabiszt a teljes jótékony hatások kiaknázása éerdekében.
Van rá remény, hogy a kannabisz-tartalmú szemcseppet lehetne kifejleszteni a jövőben, amelynek nincsenek mellékhatásai, de ezt nagyon megnehezíti, hogy a kannabinoidok természetesen nem  oldódnak vízben. Azonban, állatkísérletekben használtak THC-t olajban oldva (felhasználva a zsírban való oldhatóságát), melyek sikeresek voltak: a marihuána előnyeit megőrizte a fent említett mellékhatások nélkül.

 

Kenderbarát Video Bar

Loading...

Szavazás

Melyik a kedvenced a felsorolt marihuána fajták közül?
 

Banner

Szavazás

Melyik kender alapú terméket használod?
 
Banner

Hírcsatorna